Herberndammen

Nå som det er skikkelig finvær i Trøndelag er det utrolig koselig å være med familien oppe på fjellet. Vi hadde nylig en tur opp til Herberndammen, som er i bymarka, i Trondheim. En plass jeg tror ikke så veldig mange vet om. Det er rett og slett en litt skjult perle vil jeg si. Det er et lite stykke å gå dit, men helt overkommelig for for både stor og små. Vår minste på 3 år gikk hele veien selv oppover og hadde god hjelp fra 5-åringen. Vi hadde noen små korte pauser som passet bra for barna. Når vi kom fram fikk vi satt oss ned for å spise og det er muligheter for å bade der også.

Dagstur-utstyr

Vi hadde med oss bæresekken i tilfellet 3-åringen skulle ha bruk for det når hun ble sliten eller det ble for bratt for henne å gå. Når vi var ferdige ved Herberndammen gikk vi rundt fjellet, opp til Herbernheia, og da ble bæresekken veldig praktisk på enkelte partier når det var bratt og når hun ble sliten. Stor sett gikk hun hele veien uten å måtte bruke den. Annet enn det hadde vi med opp en sekk hvor vi hadde plass til gensere, håndduk, mat, sitteunderlag og drikkeflasker.

Hvordan komme seg dit

Inne på ut.no (link) sine hjemmesider står det at det er flere veier å komme seg til Herbernheia og så til Herberndammen. Du kan gå fra Fjellseter og fra Trolla. Jeg anbefales også å ha på seg gode sko da det er en del myr i området. Så hvis du leter etter en plass å være denne sommeren ta turen opp til Hernberndammen. Dit skal i alle fall vi en gang til i sommer.